Recensies

The black Key – Amy Ewing

 LET OP! SPOILERS!!!!!!
For too long, Violet and the people of the outer circles of the Lone City have lived in service of the royalty of the Jewel. But now, the secret society known as the Black Key is preparing to seize power.
While Violet knows she is at the center of this rebellion, she has a more personal stake in its for her sister, Hazel, has been taken by the Duchess of the Lake. Now, after fighting so hard to escape the Jewel, Violet must do everything in her power to return not only to save Hazel, but the future of the Lone City.
IMG_9961.JPG
4 Bibi Hearts
Cover:
9200000069089624
Het cover van boek 3 is natuurlijk net zo mooi dan de rest van de serie. Het matched perfect. Helaas heb ik dit boek op mijn e-reader en nog iet als fysiek boek maar kan niet wachten tot mei, dan is mijn serie ook compleet. Op het cover zie je weer een jonge vrouw in een schitterende jurk, zoals ook op de anderen 2 vorige boeken. Dit keer heeft ze een mooi wit/zilver jurk aan. Om haar heen zie je soort of gesplinterd glas of spiegels, wat perfect bij het verhaal van het boek past. Ik zeg nog niet waarom, maar er is een gebeurtenis in dit boek wat er perfect bij past. In het geheel een perfecte afsluiting van een super leuke serie.
Personages:
In ,,The black Key”vind je weer heel veel personages terug komen. Hoofdzakelijk draait het deze keer weer om Violet en hoe zij probeert haar vrienden en familie te redden. Je krijgt nu een klein betere kijk op haar kleine zusje Hazel, die een grote rol in dit laste boek speelt. Ook zijn er weer personages  uit boek 1 die opduiken.
In het laatste deel van deze serie leer je wel weer nieuwe characters kennen zoals Coral, die wel al werd genoemd in ,,The white Rose”maar waar we nog geen precies beeld van hebben gekregen.
Helaas was Amy Ewing best wel brutaal in het laatste deel van The Jewel serie en er zijn heel wat doden gevallen, waarvan je nooit had verwacht dat deze de strijd zalen verliezen.
Kort gezegd, komen alle personages weer lekker bij elkaar, maar toch redden sommigen het gevecht niet.
Verhaal:
Dit keer gaat de story niet meteen verder waar boek 2 is opgehouden maar 2 weken later.
Raven en Violet gaat alle huizen van de Surrogates af om meiden van de veiling als Paladin te winnen.
Als Violet en Raven weer terug zijn krijgt zij , besluit zij opeens weer terug te gaan naar huis van de ,,Dutchess”waar Hazel is om haat te bevrijden.
Ernaast gaat Ash vandoor om ook zijn steentje bij te dragen aan het verzet.
Violet gaat haar uiterlijk veranderen en word met dank aan Garnet de nieuwe ,,Lady-in-waiting”voor zijn vrouw Coral.
Al snel hebben sommige mensen door dat het niet ,,Lily”is, zoals Violet zich zelf noemt. De spanning loopt op tot de dag dat de veiling is en het verzet van plan is de muur om het Juweel plat te gooien.
Aan het einde van de strijd staan de hoofdpersonages elkaar tegenover. Hoe gaat het aflopen? Gaat nog iemand dood door de hand van Pearl? Gaat Violet eindelijk rust krijgen ?
Het einde ga ik zeker niet verklappen. Laat mij wel eens zeggen, er gebeuren dingen die je nooit had zien aankomen. Mensen gaan dood waarvan je het nooit had verwacht.
Zeker een perfecte afsluiting van een fantastische boekenserie.
Hiervoor geef ik dan ook dik verdiende 4 Bibi Hearts.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s