Recensies

Te White Rose- Amy Ewing

LET OP! DEZE RECENSIE BEVAT SPOILERS
Violet is on the run—away from the Jewel, away from a lifetime of servitude, away from the Duchess of the Lake, who bought her at auction. With Ash and Raven traveling with her, Violet will need all of her powers to get her friends, and herself, out of the Jewel alive.
But no matter how far Violet runs, she can’t escape the rebellion brewing just beneath the Jewel’s glittering surface, and her role in it. Violet must decide if she is strong enough to rise against the Jewel and everything she has ever known.
Das Juwel - Die weiße Rose von Amy Ewing
4 Bibi Hearts
Cover: 
9200000058234915
Ik heb hier ook weer voor het Duitse cover gekozen. In het Nederlands is deel 2 van deze serie nog niet vertaald en tot nu toe weet ik ook niet wanneer deze wel uitkomt. Het originele & het Duitse cover zijn precies het zelfde.
Helaas zie je alleen maar de cover en kan je hem niet aanraken, maar op de omslag van het boek zie je van die druppels. Als je met je hand eroverheen strijkt dan voel je ze ook. Een prachtige cover als je mij vraagt die precies bij de titel past. Je ziet een meisje in een prachtige geel/creme jurk zitten en
eromheen lijkt het op een witte roze met regendruppels. Je ziet in het midden weer de titel van het boek en bovenaan de schrijfster.
Ook dit cover past perfect bij het eerste deel van deze prachtige boekenserie.
Personages:
In dit deel gaat het natuurlijk weer om Violet. Voilet is een Surrogate die nu op de vlucht is. Ook Ash Lockwood speelt in dit deel van de serie meer een rol en is altijd wel aanwezig. In the Juwel maak je kennis met Raven , de beste vriendin van Voilet. Deze speelt nu ook een grote rol in dit boek. Zoals je ziet zijn er meer hoofdpersonages bij gekomen. Je krijgt nu niet alleen met een maar met een hele groep te maken, wat ik persoonlijk erg leuk vind.
In the white rose komen ook nieuwe character om de hoek kijken. Zo leer je Sil kennen, de eigenaresse van ,,The white Rose”en 2 nieuwe Surrogates . Ook de Leeuw (Sienna) komt in dit deel meer naar voren.
In het totale plaatje is het verhaal nu gericht op een gehele groep die de strijd aan gaat tegen het kwaad.
Ikzelf vind de personages nu beter ontwikkeld dan in boek 1. Je ziet dat hun wat volwassener zijn geworden. Ik genoot hier veel meer van dan het naïeve gedrag in the Juwel.
Verhaal:
The white Rose sluit meteen aan bij the Juwel. Er zitten geen dagen of manden tussen. Dat vond ik erg prettig. In dit 2e deel van de serie gaat het nu niet meer om Violet die gevangen zit in het Juweel maar hoe zij en Ash gaan ontsnappen.
Vanaf het begin is het allemaal erg spannend en komen er plottwisten voor waar je U tegen zegt.
Je volgt Violet, Ash en Raven door de verschillenden ,,kringen”van het eiland en leert zo ook de bewoners beter kennen en je krijgt meteen een idee hoe het leven daar zou eruit zien.
Violet en haar vrienden krijgen in elke ,,ring” hulp van mensen die bij de groep ,,de zwarte sleutel”horen, een geheime organisatie die vecht voor hun vrijheid.
Tijdens hun vlucht maken die 3 veel verschillende dingen mee.
Uiteindelijk belanden ze in ,,the white rose”een huis wat alleen door Surrogates gevonden kan worden. Hier zijn hun zeker voor het kwaad en kunnen en plan bedenken hoe ze de rijken ter val kunnen brengen.
Ik heb dit boek serieus in 2 dagen uitgelezen.  Ik kon gewoon niet stoppen omdat de verhaallijn altijd spannend blijft. Wel jammer dat de romantiek wat in de achtergrond verdwijnt van Ash en Violet maar dat drukt zeker de pret niet.
Amy heeft zeker het beste uit deel 2 gehaald en dat kan je wel voelen aan de hand van de schrijfstijl en hoe uitgewerkt de personages dit keer waren.
Hiervoor heb ik het dan ook welverdiende 5 sterren gegeven.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s