Recensies

Sneeuw als As- Sara Raasch

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Alle hoop is nu gevestigd op de acht mensen die wisten te ontsnappen en sindsdien op de vlucht zijn.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen en kent alleen het leven als vluchteling. De Winterianen zijn vastbesloten om hun rijk ooit terug te veroveren en ondernemen daarvoor gevaarlijke verkenningstochten, waarbij Meira tot haar frustratie nooit mee mag. Dus wanneer ze iets opvangt over een antiek medaillon dat Winter zijn magie kan teruggeven, besluit ze er stiekem achteraan te gaan om zichzelf te bewijzen.

26195870_1602107329856117_1838272278691864901_n

4 Bibi Hearts

Cover:

9200000060020498

Oh boy, als dit geen prachtig mooie cover is dan weet ik het ook niet. Man ik zou er de gehele dag naar kunnen kijken. Toen ik het voor het eerste zag dacht ik eerst dat het een Ying-Yang teken was, hahaha tot ik het boek las en wist dat het de Chakrams van Meira zijn. Hier moest ik meteen een beetje aan Xena denken, ken je de oude tv serie van vroeger nog? Ik was er heel groot fan van en elke keer als Xena met die Charkam’s begon te gooien was ik onder de indruk. Het is een mega cool wapen. Hoe dan ook, je ziet dus in het midden de Chakram in het sneeuw liggen.  In de linker helft zie je denk ik het koninkrijk Winter en in de andere helft Cordell. Tenminste dat neem ik aan.
De titel van het boek is mooi groot over de kaft geschreven in de kleur zwart en wit. Het is een prachtig opvallend cover wat meteen je aandacht trekt. Gelukkig heb ik de box van deze serie gekocht waar je op de ene kant precies deze afbeeld hebt staan. Het staat echt schitterend in de boekenkast.

Mijn mening:
Ik heb soms wat problemen met het begin van een fantasyboek. Niet alleen vanwege de wereldopbouw maar ook vaak vanwege vreemde begrippen die ik totaal niet kan plaatsen.  Meest duurt het ook wel even tot het verhaal op gang komt maar hier totaal niet. Het is alsof je middenin valt zeg maar.
Het boek lees je uit te zicht van Meira, een Winteriaans meisje dat een vluchteling is. Samen met een groepje van 8 zijn ze op de vlucht voor de koning van lente (Angra) die hun land (Winter) kapot heeft gemaakt, veel mensen als sklaven houdt en nog meer mensen heeft vermoord.
Wereldopbouw 
De wereld (Primoria) zoals ze is beschreven door Sara Raasch bestaat uit 8 koninkrijken : de 4 seizoenen waar het weer nooit veranderd : Zomer, Herfst, Winter en Lente & de  4 normale (Ritme) koninkrijken Cordell, Yakim, Ventrall en Paisel , waar het normaal weer is.
Dit vond ik erg leuk want ik ben gek op verhalen met seizoenen en het mag van mij wat meer boeken geven waar dit in voor komt.
Gelukkig heb je voor in het boek ook een kaart waar de wereld getekend is zodat je gemakkelijk de overzicht kan houden. Voor mij erg prettig als het gaat om een nieuwe wereld.
Heerlijke personages
Meteen in het begin leer je dus Meira kennen , een meisje wat haar weg nog moet zoeken. Meira was me meteen sympathisch en ik vond het erg prettig om uit haar zicht alles mee te maken. Ze kan haar mannetje staan in deze wereld en weet wat ze wil. Vaak moest ik lachen om haar en haar uitsprak, geweldig hoe nuchter zij soms dingen ziet. Het was voor mij totaal niet moeilijk om in te leven in het personage.
 Ook ben ik snel gevallen voor Mather, haar beste vriend en de toekomstige koning van Winter.
Later was ik best in dubio want Theron leek me ook wel wat. Jeetje wat cool om weer eens een boek te hebben waar je weg bent van 2 mannelijke personages.
Spanning 
De spanning in dit boek bleef constant aanwezig waardoor ik het boek binnen enkele dagen uit had. Ik kon gewoon niet stoppen want je vloog van een spannende actie naar de volgende. Het verhaal werd nooit saai en elke keer weer wist Sara Raasch te te verrassen met onthullingen over de personages of gebeurtenissen die je echt niet zag aankomen.
Ik heb hier heerlijk van genoten & ben zo blij dat ik de box heb gekocht en meteen door kan met deel 2 ,, ijs als vuur”.
Een prachtig verhaal over de seizoenen, vriendschap, liefde en verraad wat je ademloos achterlaat.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s