Recensies

The Jewel- Amy Ewing

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Das Juwel 1

3 Bibi Hearts
Cover:
Zoals je kan zien zijn er 2 verschillende covers te verkrijgen. Het eerste boekencover is het origineel/ Nederlands en het hieronder is de Duitse versie (hardcover)
 Ik persoonlijk vind het rosé cover iets TE maar omdat ik deze boeken in hardcover wou hebben, was de keuze snel gemaakt.
Je ziet op de cover een vrouw in een prachtige jurk. Eromheen zie je een soort van juweel wat passend is voor dit verhaal.
Het zijn een en de zelfde covers alleen bewerkt met kleur. De boekentitel staat in het midden en eronder (of bovenaan) de auteur Amy Ewing.
De covers herinnerd mij een beetje aan die van de selection. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vanwege deze reden dit boek heb gekocht. Zo te zeggen een cover koop.
Personages:
Het draait natuurlijk alles om Violet. Ze is een ,,Surrogate” met bijzondere krachten.
In het begin leer je ook 2 van haar beste vrienden kennen: Raven en Lily die met haar samen in een inrichting zaten tot de dag van de veiling.
Na de veiling komen dan de 5 huizen van het Juweel in het spel. De 4 oprichters en  het ,,koningshuis”. Hier was ik een beetje in de waar. Ik moest pen en papier bij de hand houden omdat je op eens heel veel namen tegen kwam en eerst even goed moest kijken welke naam bij welk huis hoort en wie met wie een verbintenis heeft.
Gelukkig heeft de hardcover versie van The Jewel in het begin en het einde een overzicht van alle huizen en het eiland (zie onderstaande foto’s)  Zo was het wel wat makkelijker. Ik weet niet of het ook in de paperback te zien is.
In de loop van het verhaal leer je Annabelle kennen, de dienaresse van Violet die een belangrijke rol gaat spelen. Ook komt de gehele familie van de hertogin om de hoek kijken.
 Das_Juwel_Die_Gabe_Amy_Ewing.JPG
Bijna aan het einde leer je dan ook nog de mooie jongen Ash Lockwood kennen. De het hele leven van Violet behoorlijk op zen kop zet.
Zoals ik al zei, het zijn er heel veel personages en ik heb nog niet een alle genoemd, maar als je de overzicht kwijt raakt is het verstandig om pen en papier bij de hand te hebben.
Verhaal:
Het verhaal draait natuurlijk om Violet en haar leven als Surrogate in de Juweel. Je volgt haar leven vanaf haar 12de levensjaar (tenminste krijg je altijd een paar stukken ervan te zien ) tot ze 16 is en verkocht word aan een huis van de rijken mensen.
Zelfs vind ik het boek ontzettend leuk geschreven, het is niet moeilijk of in een vreemde ouderwetse taal. Je snapt alle begrippen die erin voor komen en ikzelf zat meteen in het levensverhaal van Voilet. De wereld (of dan het eiland) zijn erg goed beschreven en met de tekening in het begin van het boek weet je ook precies hoe het allemaal eruitziet en waar ze het over hebben.
The Jewel is voor mijn smaak nog wat traag geschreven. Geen idee of het zo hort te zijn.De spanning in het boek is gelijkblijvend en de gebeurtenissen laten soms wat lang op zich wachten.
Sommige dingen zijn erg voorspelbaar, wat ik niet erg vond maar voor andere lezers kan het wat slap overkomen misschien.
Het boek leest lekker weg en ik had niet eens in de gaten hoe snel ik door de 444 bladzijden vloog.
Voor mij had het nog een beetje meer actie kunnen zijn, meer intriges meer leugens. Het werd gezegd dat het in ,,de Juweel”allemaal heftig aan toe gaat met bontgenoten, leugens en schijnheilig gedoe, hiervan merkte ik helaas nog wat weinig.
De dingen die er zijn gebeurd waren wel indrukwekkend maar toch had ik graag meer achter de schermen willen kijken.
Amy Ewing heeft een leuke begin gemaakt van een boeken serie,waar nog veel lucht naar boven is.
En natuurlijk liet ze ons zitten met een enorme cliffhanger die ik zelf ABSOLUUT NIET zag aankomen.
Als je The Jewel hebt uitgelezen, wil je zeker meteen verder in deel 2.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s