Recensies

Het zwarte Hart – Stephanie Garber

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…
IMG_5804-Het-Zwarte-Hart-Stephanie-Garber.jpg
Foto by Revieuws & Roses
3 Bibi HeartsDit is een heel speciaal boek ook zeg ik het zelf. Ik ben op dit moment niet zo weg van die fantasie boeken maar ik dacht van,, ach laat ik het een kans geven”en BOOM… ik vloog er zo doorheen.
Als eerst moet ik hier nog even vermelden dat dit boek als eerste uitgekomen is in Nederland, waarbij de auteur Amerikaans is en het originele boek pas 31-01-2017 verschijnt. Dat maakt het al heel speciaal vind ik. Wanneer maak je mee dat een Amerikaans boek eerst uitkomt in een land zoals Nederland en dan pas in Amerika. Ook heb ik gehoord dat de filmrechten al verkocht zijn. Dus een reden meer om het boek te gaan lezen voordat de film komt.
Als eerste wil ik het over het boeken cover hebben. Man wat is dit schitteren zeg. Ik vind het veel veel beter dan het originele boek cover. In het Amerikaans heb je 2 verschillende opties. Ik heb dan de hardcover besteld (rechts) omdat  illustraties en bonus materiaal erin zit waar ik heel benieuwd naar ben.
Verder is het boek ontzettend leuk geschreven met zoveel magie dat je bijna denkt dat jezelf midden in zit. Ik vergelijk het een beetje met de wereld van Alice in Wonderland maar dan wat duisterder.
Zoals al boven in de samenvatting beschreven gaat het verhaal over 2 zussen : Scarlett en Donatella (Tella) *wat mij steeds aan het lachen brengt omdat Tella in het Duits Bord betekend* die van thuis vluchten. Niet alleen vanwege angst voor hun vader. De twee meisjes hadden elk hun eigen reden om van het eiland waar hun woonden weg te komen.
Ik moet toegeven dat ik Scarlett nog wat irritant vond , ik had het gevoel de character was nog niet echt uitgewerkt ofzo. Het was erg dubbel omdat aan de ene kant wou ze al sinds ze klein was, het spel Caraval mee maken & op eens mag ze dit, doet ze vet moeilijk erover en hout ze niet op met jammeren .
Met de worden: ,,Scarlett had het gevoel alsof het eiland een spelletje met haar speelde “was ik dan bijna klaar met het boek. Duuuh ….hier ging het toch alleen maar om in dit boek. Caraval was een spel wat uit magie bestonden en al in het begin werd dit voor mij erg duidelijk maar blijkbaar niet voor Scarlett. Hoe blind moet je dan zijn dat je pas na dagen beseft dat er wel degelijk magie in het spel bestaat en dat niks is waar het op lijkt?
Julian de Zeeman is echt mega goed beschreven, wel erg geheimzinnig (vond ik) maar dat maakt hem dan juist ook zo leuk.
In de loop van het boek was ik dan ook helemaal verkocht aan hem. Je mag zelf een mening op doen over hem als je het boek gaat lezen.
Veelmeer wil ik hier eigenlijk niet verklappen en zou ik nog wat uitgebreider op iets in gaan zal dat zeker het indrukwekkende einde verklappen wat ik gelezen heb. Je word van een emotie in de volgende geslingerd. Hou je hart vast maar besef wel goed: Niks is wat het lijkt in Caraval 😉
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s